CONSULII ROMANIEI in NIGERIA au PROBLEME cu LEGEA

ROMANIA este reprezentata in cea mai populata tara din Africa de doi CONSULI, care au PROBLEME cu LEGEA!  Potrivit unor informatii aparute in presa, consulul ROMANIEI din capitala NIGERIEI, este un fost afacerist roman, implicat intr-un dosar penal deschis pentru inselaciune, informeaza postul B1 Tv.

Consulul Romaniei din orasul Lagos este un cetatean nigerian anchetat de FBI pentru implicare intr-o afacere de coruptie, in urma careia un congresman american a fost trimis dupa gratii.  MIRCEA FURTOS, CONSULUL ROMANIEI la Abuja este un fost om de afaceri roman din judetul Prahova, implicat in afaceri cu petrol, la firma Petroconsult.

Acesta a fost acuzat de inselaciune, prejudiciul in acest caz depaseste 5 milioane de dolari. ”Un procuror de la Ploiesti l-a scos de sub urmarire penala pe domnul MIRCEA FURTOS, fostul lui asociat. Pagubitul a facut plangere in justitie si instanta din Alba Iulia a decis ca trebuie refacut dosarul si l-a trimis la parchet. Se pare ca dosarul s-a plimbat intre DIICOT si DNA pentru cativa ani, dar nu se mai stie nimic de el, o fi zacand prin vreun dosar? a afirmat Sabin Orcan, moderatorul emisiunii X-Press difuzata de postul B1 Tv.

CITESTE SI: 

Probleme cu lege are si consulul onorific al Romaniei in orasul nigerian Lagos, EMEKE OFFOR.  El este cautat de autoritatile americane pentru afacerile de coruptie in care a fost implicat congresmanul american, William Jefferson- prins cand lua mita si trimis 13 ani dupa gratii.

”As vrea sa prezentam articolul din Houston Chronicle. Il aveti aici, in care se vorbeste de o mica firma de petrol din Houston. Aceasta firma a fost cumparata de EMEKE OFFOR. FBI a intrat pe fir pentru ca era implicat un congresman american (…) a decins la sediul firmei avea doar doi angajati la firma. EMEKE OFFOR si cu aia doi pusese mana pe cele mai mari zacaminte de petrol din Africa”, a mai spus Orcan.

”Intelegeti cum sunt performante serviciile? E liniste si disciplina pentru ca asta stiu serviciile noastre sa faca. Au niste baieti plasati pe ici pe colo, prin tarile Golfului, ale Africii, si livreaza cum trebuie si cat trebuie atunci cand cer americanii cate ceva, nu conteaza: investigeaza FBI. Lasa ca sunt ai nostri acolo si rezolva problema!, a spus profesorul Valentin Stan.

CITESTE SI: 

Potrivit unor articole aparute in presa americana, procurorul general din statul nigerian Sao Tome a acuzat ca EMEKE OFFOR a facut plati improprii oficialilor guvernamental din aceasta tara pentru a pune mana pe un zacamant urias de petrol.

Mai mult, consulul Romaniei in Lagos are interdictie de a vizita Marea Britanie, dupa ce a fost prins de oamenii legii avand asupra sa o geanta in care se aflau 750 de mii de lire sterline.

Sursa foto: b1.ro