Consultare in Sectorul 6 cu familiile atestate ca fiind apte sa adopte

Aproximativ 30 de persoane din familii atestate ca fiind apte sa adopte, care nu au fost inca incluse in etapa de potrivire practica cu un copil adoptabil, sunt invitate pe 31 mai, intre orele 13.00 – 15.00, sa participe la o intalnire de consultare la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, din str. Floare Rosie nr. 7A.

Dincolo de legatura de filiatie, procesul de adoptie este unul foarte complex, deoarece modifica definitiv viata unei familii. Prin adoptie se stabilesc legaturi profunde intre parinti si copil, iar familia isi asuma responsabilitatea de a oferi cele mai bune conditii de trai si dezvoltare copilului adoptat, astfel incat cel mic sa creasca si sa se dezvolte armonios din toate punctele de vedere. De aceea, familia trebuie sa fie pregatita sa raspunda cat mai adecvat nevoilor copilului.

Astfel, adoptia implica responsabilitate, devotament, disponibilitate, intelegere si deschidere din partea familiei adoptatoare. Copilul are nevoie de siguranta si stabilitate din partea adultului pentru o dezvoltare corespunzatoare.

DGASPC Sector 6 vine in intampinarea nevoilor de suport si consiliere, in vederea inlesnirii acestui proces delicat, organizand trimestrial intalniri pe teme ce vor viza clarificarea procedurii de selectie si potrivire a familiilor atestate ca fiind apte sa adopte, dar care nu sunt implicate in procesul de potrivire cu copiii adoptabili.

In cursul procedurii de adoptie se respecta principiul interesului superior al copilului, principiul cresterii si educarii lui intr-un mediu familial si principiul celeritatii in indeplinirea oricaror acte referitoare la procedura adoptiei.

Intalnirea este organizata in temeiul prevederilor art. 4 din Ordinul nr. 617/2012, privind aprobarea masurilor vizand asigurarea transparentei etapelor administrative derulate in cadrul procedurilor de adoptie.

Mai multe informatii legate de programele derulate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 gasiti la adresa asistentasociala6.ro.