Consultația neurologică – când este recomandată și care sunt beneficiile

Pentru oricare dintre noi sanatatea trebuie sa fie cel mai important element pe care sa il avem in vedere. Este firesc ca oricine sa isi doreasca sa se bucure de sanatate. In multe situatii nici macar acele persoane care nu au cunostinta ca ar suferi de o afectiune medicala sau care nu manifesta vreun simptom nu stiu ca exista o problema de sanatate. Insa acest lucru nu trebuie sa fie un motiv pentru care investigatiile medicale preventive sa nu fie avute in vedere.

Unele dintre cele mai complexe si complicate probleme de sanatate sunt cele neurologice. Tocmai din acest motiv se recomanda efectuarea periodica a unor investigatii medicale de specialitate. Pentru consultatii de neurologie Bucuresti, este nevoie sa apelezi la un centru medical ce ofera astfel servicii.

Cand este momentul sa te programezi pentru o consultatie neurologica? 

Consultatiile neurologice vizeaza stabilirea unui diagnostic si a unui tratament optim pentru limitarea sau incetinirea avansarii afectiunilor care actioneaza asupra sistemului nervos central. Consultatia neurologica poate fi o optiune atat atunci cand se doreste prevenirea sau diminuarea oricarui risc de a se confrunta cu o astfel de problema de sanatate, cat si atunci cand apar anumite simptome. Paleta de simptome care pot semnala faptul ca este nevoie de un consult neurologic este foarte variata.

Consultatia neurologica trebuie efectuata daca este necesara stabilirea unui diagnostic in cadrul unei presupuse afectiuni sau a unei probleme medicale aparute la nivelul sistemul nervos central ori a celui periferic. De multe ori simptomele care pot fi asociate cu afectiunile neurologice si care indica nevoia unei consultatii neurologice sunt ignorate. Acest lucru datorita faptului ca respectivele simptome sunt asociate cu stresul constant, cu starea de oboseala cronica sau eventual cu alte afectiuni medicale.

Este foate important de punctat faptul ca pe masura ce anumite manifestari persista, este foarte important sa ai in vedere programarea pentru o consultatie neurologica de specialitate. Printre manifestarile care ar trebui sa te ingrijoreze si sa te convinga sa mergi la un specialist in neurologie Bucuresti se numara starile frecvente de slabiciune, ametelile, starile de confuzie, starile de dezorientare, amorteala, senzatia de furnicaturi, tulburarile dese ale somnului sau pierderile frecvente de memorie.

Consultatia neurologica este recomandata si in cazul persoanelor care au in familie rude de gradul I care s-au confruntat sau sunt diagnosticati cu probleme neurologice. Riscul in cazul acestor persoane creste de a suferi de astfel de afectiuni neurologice.

Avantajele consultatiei neurologice

Consultatia intr-un cabinet specializat in neurologie ofera mai multe avantaje. Primul este acela ca poate fi prevenita o problema grava sau poate fi identificata in faza incipienta. Exista chiar sansa de a salva viata unui pacient, asa cum este in cazul accidentului vascular cerebral. Un al doilea avantaj se refera la definirea unui diagnostic precis. Daca anumite simptome nu au o cauza cunoscuta, consultatia neurologica poate ajuta la identificarea cauzelor respective. Stabilirea unui tratament care sa diminueze simptomele completeaza lista avantajelor pentru care merita sa ai in vedere programarea pentru o consultatie de neurologie Bucuresti.