CONTABILA PDL Bucuresti, AUDIATA de procurorii DNA

CONTABILA PDL Bucuresti a fost AUDIATA vineri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul “Gala Bute”, in care a fost extinsa urmarirea penala impotriva ELENEI UDREA pentru spalare de bani.

Potrivit DNA, in perioada 2010-2011, ELENA UDREA si ANA-MARIA TOPOLICEANU, fost director al Companiei Nationale de Investitii (CNI), au primit aproximativ 300.000 lei de la administratorul SC Consmin SA pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de aceasta firma in baza contractelor incheiate cu CNI.

Dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre Consmin SA, administratorul societatii dispunea transferul a 10 la suta din suma incasata catre SC Last Time Studio SRL, controlata de Stefan Lungu, fost consilier al ELENEI UDREA, in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod s-au realizat 5 plati in valoare totala de 335.486 lei. La rândul sau, STEFAN LUNGU ii dadea banii primiti lui TUDOR BREAZU.

Citeste si: INCENDIAR ELENA UDREA ii trage dupa ea pe mai multi grei din fostul PDL

“Platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii SC Ekaton Consulting SRL administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei. O parte din aceste sume au fost inmânate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la rândul sau lui Udrea Elena Gabriela. Diferenta a fost folosita de Breazu Liberiu Tudor pentru a plati diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria”, mai arata DNA.

Totodata, in cursul anului 2011, ELENA UDREA a primit de la ADRIAN GARDEAN foloase materiale in valoare de 10 la suta din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Citeste si: ELENA UDREA, URMARITA PENAL si pentru SPALARE DE BANI. Avocatul Marius Striblea spune ca noua acuzatie este “bizara”

Pe 6 octombrie 2011, ADRIAN GARDEAN i-a dat o geanta lui GHEORGHE NASTASIA cu 900.000 euro, bani care au ajuns la ELENA UDREA.

Procurorii mai sustin ca o parte din banii primiti ca mita a fost transferata de catre TUDOR BREAZU si ELENA UDREA in patrimoniul organizatiei PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive.

Astfel, in perioada 19 iulie 2011 — 18 iulie 2012, in contabilitatea PDL Bucuresti au fost inregistrate 21 de contracte de donatie cu o valoare totala de 1.537.200 lei.

Sursa foto: e-stireazilei.ro