Containere speciale pentru colectarea DESEURILOR ELECTRICE si ELECTRONICE de mici dimensiuni in Sectorul 3

Primarul ROBERT SORIN NEGOITA a inaugurat in Sectorul 3 un sistem de colectare a echipamentelor electrice si electronice de mici dimensiuni (DEEE) format din 15 puncte de colectare, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 3.

„Sunt foarte incantat sa colaboram cu parteneri interesati de protectia mediului. Este singurul proiect de acest gen si Sectorul 3 beneficiaza de aceste servicii in mod permanent. Ma bucur cu atat mai mult pentru faptul ca Primaria Sectorului 3 nu contribuie financiar si rezolvam problema prin acest parteneriat. Mai mult decat atat, cetatenii Sectorului 3 au unde sa arunce deseurile. Facilitatilor din cadrul acestui proiect li se adauga beneficiile aduse de pubelele inteligente deja implementate in Sectorul 3”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita.

Amplasate alaturi de restul recipientilor de colectare selectiva, noile containere de culoare rosie, clar marcate si inscriptionate, sunt situate in spatii publice din Sectorul 3, cu acces facil, dupa cum urmeaza:

1. str. 1 Decembrie 1918 – Baraj Bicaz

2. str. 1 Decembrie 1918 – Laceni

3. str. 1 Decembrie 1918 – Postavarului

4. str. Nicolae Grigorescu – Burdujeni

5. str. Nicolae Grigorescu (OMV)

6. str. Nicolae Grigorescu – Lunca Bradului

7. bd. Unirii – str. Anton Pann

8. str. Liviu Rebreanu – str. Odobesti

9. str. Mihai Bravu (rond Baba Novac)

  1.  str. Nicolae Grigorescu – al. Stanila
  2.  str. Mircea Voda – str. Nerva Traian
  3.  str. Matei Basarab – str. Labirint
  4.  bd. Corneliu Coposu – str. Iuliu Barasch
  5.  bd. Nerva Traian – str. Panait Cerna
  6.  str. Constantin Brancusi (rond Gloria)

Amplasarea containerelor s-a realizat in cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem de colectare stradal DEEE in Sectorul 3”, inclus in programul finantat prin granturi norvegiene „Steps for WEEE”.

Proiectul raspunde unei probleme identificate și confirmate de recentul studiu realizat de ECOTIC și Universitatea Națiunilor Unite, și anume obiceiurile defectuoase ale romanilor cand vine vorba de renunțarea la echipamentele de uz casnic de mici dimensiuni. In acest sens, Sectorul 3, si in general Bucurestiul, este un exemplu de bune practici la nivel national.

„Ne bucuram sa fim parteneri in acest proiect. Am incercat sa avem un parteneriat si in alte parti, dar nu am avut parte de aceeasi promptitudine. Va multumim pentru disponibilitatea aratata. Acest proiect inseamna debutul aparitiei in mai multe zone din Capitala a unor puncte de colectare DEEE, lucru pe care ne dorim sa-l realizam si in alte mari orase ale tarii. Dorinta noastra este de a constientiza populatia asupra importantei colectarii selective in Romania”, a declarat Valentin Negoita, presedinte al Asociatiei ECOTIC.

In cadrul proiectului Primaria Sectorului 3 a pus la dispozitie spatiile pentru amplasarea recipientilor de colectare si a facilitat obtinerea autorizatiilor necesare. Asociatia ECOTIC preia DEEE-urile de la punctele de colectare in vederea tratarii corespunzatoare si atingerii tintelor de reciclare si valorificare. Aceasta finanteaza cu 10% costurile proiectului, restul de 90% fiind asigurate prin Innovation Norway.

Prin aceste containere Primaria Sectorului 3 ofera cetatenilor un serviciu public nou in special pentru debarasarea deseurilor de echipamente electrice/electronice mici, fara a aloca sume din bugetul local.

Scopul proiectului este cresterea gradului de constientizare si colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice/electronice de mici dimensiuni in Sectorul 3.

Partenerii implicati in proiectul ECOTIC finantat de Innovation Norway Pasi pentru DEEE („Steps for WEEE”) sunt Primaria Sectorului 3, operatorul de salubritate de pe raza sectorului, Asociatia ECOTIC si Innovation Norway.

 Sursa foto: dcnews