Contestatia lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei, repusa in complet de divergenta la 6 ianuarie 2015

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, repunerea pe rol in complet de divergenta a contestatiei depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani inchisoare pe care a primit-o in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Instanta a acordat termen la 6 ianuarie 2015.

CAB a ramas in pronuntare marti dupa ce a judecat contestatia depusa de Voiculescu. in 11 noiembrie, instanta a amanat judecarea pe motiv ca trebuie citata in proces Agentia Domeniilor Statului (ADS), ca parte civila in dosar, asa cum a solicitat reprezentantul DNA.

Pe 8 august, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Vezi aici ce spune Dan Constantin despre Dan Voiculescu, fondatorul PC

Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in București, sector 1, strada Garlei nr.1D și constructiile aferente, precum si de alte doua terenuri și constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp și, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.

Judecatorii au mai decis confiscarea imobilului situat in șoseaua Bucuresti — Ploiesti, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4.184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1.986,25 mp, care vor trece in patrimoniul statului.

Citeste si: DOSARUL in care DAN VOICULESCU este acuzat de SANTAJ a fost AMANAT

Totodata, instanta a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.