Contestatia lui Dan Voiculescu prin care cere anularea pedepsei se judeca marti la Curtea de Apel

FILM cu Dan VOICULESCU in PUSCARIE. S-a dat ALARMA la Penitenciarul Rahova

Curtea de Apel Bucuresti va judeca, marti, contestatia depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu, aflat in prezent in inchisoare, prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani inchisoare pe care a primit-o in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), transmit agentiile de presa. 

Pe 15 octombrie, instanta a admis in principiu contestatia lui Voiculescu, urmand ca judecarea pe fond sa se faca pe 11 noiembrie.

Reamintim ca pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Citeste si: Anunt BOMBA cu 5 zile inainte de alegeri! DAN VOICULESCU, GRATIAT?

Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu. Instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.

Citeste si: Jurnalist catre GADEA: “Mihai, este ziua mea. Esti BOU?”. FOTO in articol