CONTRACTUL BECHTEL, desecretizat. Documentul are 1.500 de pagini!

contract-bechtel

Contractul Bechtel a fost desecretizat. Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura a publicat, marti, controversatul contract Bechtel, iar documentul are nu mai putin de 1.500 de pagini. Contractul este considerat controversat in primul rand pentru ca a fost realizat fara licitatie. 

Ordinul de desecretizare a contractului incheiat cu americanii de la Bechtel a fost publicat in Monitorul Oficial la inceputul lunii iulie, iar cele 1.500 de pagini ale documentului au fost publicate pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), dupa cum anunta ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova.

“Contractul cu Bechtel s-a desecretizat. Acum zece zile s-a publicat in Monitorul Oficial ordinul de desecretizare. Acum se fac scan-uri dupa documente. Sunt cateva mii de pagini si vor fi puse pe site-ul DPIIS. Nu stiu cand va avea loc, dar mai repede de 30 iulie”, spunea Sova la mijlocul lunii iulie. 

Contractul cu Bechtel a inceput in toamna anului 2003, cand guvernul condus de Adrian Nastase a aprobat o Ordonanta de Urgenta prin care a mandat CNADNR sa demareze negocierile cu firma americana Bechtel pentru constructia autostrazii Brasov/Bors. 

Dupa o luna, Guvernul Nastase a emis trei acte normative referitoare la acest proiect, care s-a dovedit a fi cel mai pagubos contract pentru statul roman, scrie Capital.

stirea se actualizeaza

Foto: Adevarul