CONTRACTE semnate pentru loturile 3 si 4 ale AUTOSTRAZII SEBES-TURDA

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nantionale din Romania (CNADNR) a semnat, joi, CONTRACTELE pentru proiectarea si executia loturilor 3 si 4 ale autostrazii SEBES-TURDA, valoarea totala a proiectelor fiind de 1,1 miliarde lei, cu TVA.

CONTRACTUL pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua si are o valoare de 420,5 milioane lei, fara TVA.

Al patrulea tronson al autostrazii, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct – PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fara TVA.

Citeste si: AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI: Cand vor incepe lucrarile!

Finantarea este asigurata din fonduri europene (85 la suta) si bani de la bugetul de stat.

Durata de executie a lucrarilor este de 22 de luni, incluzand patru luni pentru proiectare, iar perioada de garantie este de patru ani.

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat saptamana trecuta ca acordurile pentru cele doua loturi pot fi semnate, dupa respingerea unor contestatii de Curtea de Apel, hotararea instantei fiind asteptata si pentru primele doua tronsoane.

Citeste si: Romsilva planteaza din toamna perdele forestiere de protectie de-a lungul A2

CNADNR a selectat în luna decembrie constructori romani, italieni si austrieci pentru constructia AUTOSTRAZII SEBES-TURDA, cu o lungime de 70 de kilometri, pretul pe kilometru fiind de 6 milioane euro.

Pentru primul lot, cu o lungime de 17 kilometri, a fost selectata asocierea italiana Impregilo – Salini, în vreme ce lotul al doilea, de 24,2 kilometri, va fi proiectat si construit de asocierea de firme italiene si romanesti RCM Construzioni – Imob Lux Construct – Consinit – Societatea de Constructii Napoca – Impresa Ferrara SNC Di Angela & Rossella Ferrara – T Dancor RomConstruct – Shelter Construct – Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna – Schiavo & C – Eurocerad International.

Sursa foto: monitorulcj.ro