CONTRACTELE pentru PARCARILE DE RESEDINTA din Sectorul 1 pot fi reinnoite pana la sfarsitul lunii

Locuitorii Sectorului 1 mai au la dispozitie aproximativ trei saptamani pentru reinnoirea CONTRACTELOR de inchiriere a locurilor de parcare de resedinta incheiate in anul 2014, potrivit unui comunicat remis marti presei de Primaria Sectorului 1.

Astfel, pana la data de 31 martie, cetatenii din aceasta zona administrativa sunt asteptati la sediul Administratiei Domeniului Public (ADP) din bd. Poligrafiei nr. 4 pentru depunerea documentatiei necesare reinnoirii CONTRACTULUI.

Pentru a inchiria un loc de parcare de resedinta, bucurestenii din Sectorul 1 trebuie sa se prezinte cu urmatoarele acte: cerere de inchiriere, copie dupa actul de identitate al solicitantului cu domiciliul in imobilul respectiv, copie dupa certificatul de inmatriculare al autoturismului pe care il detine si o taxa de 76,65 lei pentru un loc pe an.

Citeste si: CONTRACTELE PENTRU PARCARILE de resedinta din Sectorul 1 pot fi REINNOITE incepand de miercuri

Daca, pana la sfarsitul lunii martie, cetatenii care au avut contract de inchiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu isi manifesta intentia de a-l reinnoi, Administratia Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricarei persoane interesate.

Potrivit sursei citate, in Sectorul 1 exista peste 8.000 de locuri de parcare de resedinta care se adauga celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe strazile secundare. Programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat inca de la sfarsitul anului 2007, pana in acest moment fiind introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din aceasta zona administrativa.

Citeste si: Noi SENSURI UNICE pe strazile secundare din Sectorul 1

Inchirierea locurilor de parcare de resedinta se face in conformitate cu prevederile Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 124/2008 cu privire la strategia de parcare in Municipiul Bucuresti, modificata prin HCGMB nr. 61/2009, potrivit carora, atribuirea locurilor in parcarile de resedinta se face numai cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii: nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare pe apartament; se pot atribui numai pentru autoturisme; se pot atribui numai persoanelor fizice care domiciliaza in imobilul respectiv; se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personala, pentru autoturismele utilizate in baza unor contracte de leasing si pentru autoturismele utilizate in baza unor contracte de comodat.

Pentru informatii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa Serviciului Parcaje al ADP Sector 1, la numarul de telefon 021/319.32.58 tasta 2.