Contractul incredibil oferit de arabii lui Manchester City lui Lionel Messi

Jurnaliștii de la cotidianul catalan ”Sport” dezvăluie oferta uriașă pe care patronii arabi de la Manchester City i-au oferit-o superstarului argentinian Lionel Messi. Conform sursei citate, Messi trebuie să îndeplinească și niște condiții pentru a putea semna cu ”Cetățenii”.

Astfel, una dintre condițiile englezilor este ca Lionel Messi să plece liber de contract de la FC Barcelona. O alta este cea legată de contractul oferit argentinianului în care se regăsește o clauză conform căreia, contractul pe cinci ani, valabil până la data de 30 iunie 2025 când Messi va avea 38 de ani, prevede ca Lionel să joace 3 ani la Manchester City și alți doi la New York City, formația nord americană având aceeași patroni.

Suma cu care este ademenit Lionel Messi este însă una pe măsură, mai scriu jurnaliștii de la Sport.  Pentru fiecare sezon, Messi ar urma să încaseze un salariu brut de 100 de milioane de euro, notează sursa citată. Iar, pe lângă salariul care va ajunge în cinci sezoane la 500 de milioane de euro, Manchester City pregătește și un bonus la semnătură imens: 250 de milioane de euro la finalul celor trei ani petrecuți la Manchester City și înaintea plecării la New York City FC.

Astfel, întreaga operațiune i-ar costa pe șeicii care dețin City Football Group nu mai puțin de 750 de milioane de euro. Totuși, întreaga afacere depinde de disputa legală pe care o poartă Lionel Messi cu FC Barcelona, referitoare la posibilitatea argentinianului de a pleca liber de contract.

Sursa foto: sport