Contractul pentru Lotul 3 al tronsonului de autostrada Sibiu-Orastie va fi reziliat

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat rezilierea contractului incheiat in anul 2011 cu italienii de la Impregilo pentru Lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie.

”Contractul semnat intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Impregilo Group pentru realizarea segmentului de autostrada Orastie-Sibiu (Lot 3) va fi reziliat in aceasta saptamana pentru ca era inacceptabil sa platim cateva milioane de euro in plus pe lucrari care nu se justificau”, a spus Sova la TVR.

Lotul 3 al Autostrazii Orastie-Sibiu, in lungime totala de 22,1 kilometri, este singurul care a ramas nefinalizat și pe care circulația este inca inchisa. Motivul pentru care tronsonul a ramas neterminat este dat de apariția unor probleme in teren pe o porțiune de sase kilometri. Planurile de la finele anului trecut prevedeau ca tunelul prevazut inaintea viaductului de la Aciliu sa fie terminat doar pe un singur sens de mers in acest an.

Citeste si: Sova anunta reluarea procesului de privatizare a CFR Marfa

Astfel, in aceasta zona traficul ar urma sa fie restricționat pana la finalizarea tunelului care sa acopere și celalalt sens de mers, lucrari preconizate a fi terminate in 2015. Italienii au cerut mai mulți bani decat cei prevazuți in oferta  prin care au caștigat licitația pentru a rezolva problemele de stabilitate a terenului din zona viaductului de la Aciliu.

“Pentru Orastie-Sibiu, Consiliul de Administratie va aproba rezilierea contractului cu Impregilo saptamana aceasta. Nu au reusit sa se inteleaga din punct de vedere tehnic si financiar. Exista probleme intre specialisti in privinta alunecarilor de teren din zona. De comun acord intre conducerea CNADNR si conducerea Impregilo s-au facut doua expertize independente cu experti agreati de ambele parti, respectiv o expertiza tehnica si una financiara, pe contract. Ambele expertize au dat dreptate CNADNR si vom rezilia acest contract”, a spus Sova.

Ministrul Transporturilor a precizat ca va fi organizata o noua licitatie pentru constructia ultimilor sase kilometri de autostrada din Lotul 3.

Sursa foto: incont.ro