Contre intre MOSCOVA si ANKARA pe tema AVIONULUI DE VANATOARE DOBORAT de Turcia

AVIONUL DE VANATOARE Su-24, DOBORAT marti de AVIATIA TURCA, nu a parasit deloc SPATIUL AERIAN SIRIAN, insista Ministerul Apararii rus intr-un comunicat, in contextul in care Turcia afirma ca avionul rus ii incalcase spatiul aerian, relateaza AFP.

Acesta este primul avion rus doborat de la inceputul interventiei Moscovei in Siria la 30 septembrie, la cererea regimului de la Damasc, aliat fidel al Rusiei.

‘Astazi, un avion Su-24 apartinand fortelor aeriene ruse desfasurate in Siria, s-a prabusit pe teritoriul sirian in urma unor presupuse TIRURI VENITE DE LA SOL”, a declarat ministerul, intr-un comunicat.

Aparatul de zbor ‘se afla exclusiv in spatiul aerian sirian’, subliniaza armata rusa, in timp ce surse ale presedintiei de la Ankara afirma ca avionul a fost ‘doborat conform regulilor de angajament dupa ce incalcase spatiul aerian turc in pofida AVERTISMENTELOR’.

CITESTE SI: AVION DE VANATOARE RUSESC DOBORAT DE TURCIA: PUTIN: Am fost injunghiati in spate de COMPLICII TERORISTILOR. UPDATE 

Un responsabil militar turc a declarat ca doua avioane de lupta s-au apropiat marti de frontiera cu Turcia dinspre Siria si ca au fost avertizate ca incalca spatiul aerian al Turciei, potrivit Reuters. Armata turca sustine ca a trimis ZECE AVERTISMENTE IN DECURS DE 5 MINUTE in legatura cu VIOLAREA SPATIULUI AERIAN AL TURCIEI inainte de a deschide focul. Doua avioane F-16 ale aviatiei turce, care patrulau de-a lungul frontierei Turciei cu Siria, au fost implicate in acest incident.

Moscova sustine ca poate sa probeze, prin sistemele sale de supraveghere, ca avionul doborat nu a incalcat spatiul aerian al Turciei. Aparatul de zbor a fost lovit de tiruri in timp ce se afla la o altitudine de 6.000 de metri, sustine in acelasi timp Ministerul Apararii rus. ‘Circumstantele prabusirii avionului sunt pe cale sa fie stabilite’, adauga institutia.

Sursa foto: huffingtonpost