CONTRIBUABILII din Sectorul 6 au la dispozitie MIJLOACE ELECTRONICE de plata a IMPOZITELOR si TAXELOR LOCALE

Primaria Sectorului 6, prin Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL), reaminteste cetatenilor ca, pentru a-si achita IMPOZITELE si TAXELE LOCALE, au la dispozitie mai multe MIJLOACE ELECTRONICE de plata, astfel incat sa evite asteptatul la cozi in fata ghiseelor.

Astfel, in Sectorul 6, modalitatile de plata a impozitelor si taxelor locale sunt urmatoarele: online prin ghiseul.ro, prin infochioscuri, cu ajutorul cardului bancar, prin e-banking, plata electronica prin POS si cash, direct la ghiseu.

Pana la 20 aprili, Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 6, in actiunea de colectare a impozitelor si taxelor datorate bugetului local de catre contribuabilii din sector, a incasat  86.245.807 lei, reprezentand 41,59 la suta din bugetul previzionat pe anul curent.

La data de 31 martie a expirat primul termen de plata a impozitelor datorate la bugetul local si, ca urmare, dupa aceasta data s-au intensificat actiunile de urmarire si executare silita.

Astfel in primele trei luni ale anului DITL Sector 6, a inregistrat o crestere a incasarilor cu 8,7 la suta fata anul 2014, ca urmare a transmiterii instiintarilor anuale, dar si ca urmare a actiunilor de executare silita.

Citeste si: PROGRAM DE LUCRU PRELUNGIT la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 6

Intensificarea actiunilor de executare silita a persoanelor care nu si-au achitat impozilele si taxele din anii precedenti s-a concretizat prin identificarea conturilor bancare sau a locurilor de munca a acestora si instituirea de popriri pe conturi bancare, pe venituri, dupa caz, in vederea recuperarii debitelor restante.

Astfel, in perioada 1 ianuarie – 20 aprilie, pentru persoanele fizice, DITL Sector 6 a intocmit si comunicat 2.816 popriri, din care 1.107 pe conturi bancare in suma de 1.123.889 lei si 1.709 la terti (angajatori, pensii ) pentru suma de 1.207.442 lei, total suma poprita in perioada mentionata este de 2.331.331 lei.

Actiunea de recuperare a debitelor restante se mentine pe tot parcursul anului 2015, inclusiv dupa expirarea celui de-al doilea termen de plata de la 30 septembrie 2015.

Citeste si: Plata IMPOZITELOR si TAXELOR LOCALE prin metoda “Simplis Debit”, extinsa in Sectorul 4

Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, DITL a pus la dispozitia acestora si infochioscurile cu plata prin card, amplasate in marile zone comerciale si in incinta institutiilor publice de pe raza Sectorului 6:

– Plaza Romania – bd.Timisoara nr. 26 Z;

– Cora Lujerului – bd. Iuliu Maniu nr.19;

– Selgros Dr. Taberei – str. Valea Cascadelor nr. 26B;

– Carrefour Orhideea – Splaiul Independentei nr. 210-210B;

– DITL Sector 6 – sos. Virtutii nr. 1-3;

– Metro Militari – bd. Iuliu Maniu nr. 500;

– Auchan Militari – bd. Iuliu Maniu nr. 546-560;

– AFI Palace – bd. Timisoara colt cu bd. Vasile Milea;

– Piata Crangasi – Calea Crangasi nr. 87;

– Primaria Sector 6 (Biroul Unic) – Calea Plevnei nr. 147-149;

– DITL Sector 6 – Dr. Taberei nr. 18 (Orizont), care functioneaza 24 de ore din 24.