CONTROALE DE AMPLOARE in PIETELE din Sectorul 6

Directia Generala de Politie Locala Sector 6, in cooperare cu reprezentantii Serviciului de Investigare a Fraudelor, Inspectoratului Teritorial de Munca si Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, a desfasurat in perioada 7-9 aprilie, in contextul Sarbatorilor Pascale, mai multe controale inopinate in pietele din Sectorul 6.

Potrivit Primariei Sectorului 6, actiunea a vizat eliminarea falsilor producatori, prevenirea si combaterea comertului neautorizat, prevenirea si descurajarea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu peste si produse din peste, precum si carne si produse din carne, respectarea normelor de mediu, identificarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care comercializeaza produse agroalimentare in alte locuri decat cele stabilite de autoritatea legala.

Citeste si: Tone de CARNE EXPIRATA, ridicate de politisti

Politistii au verificat daca sunt utilizate casele de marcat fiscale si daca exista forme legale de angajare pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in societatile comerciale, modul de inregistrare a operatiunilor comerciale, conditiile de depozitare si vanzare a produselor alimentare dar si documentele de provenienta ale acestora.

Astfel, fortele participante la actiune au controlat mai multe societati comerciale si persoane fizice autorizate, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 7.000 lei.

Citeste si: TONE DE PESTE, CONFISCATE de politisti

De asemenea, administratorii pietelor au fost instiintati asupra respectarii obligatiilor legale referitoare la indepartarea din piata a persoanelor care nu poseda certificat de producator. In acest fel, va fi eliminata orice forma de specula ce ar putea dauna atat bunei desfasurari a activitatilor comerciale, cat si locuitorilor Sectorului 6, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6