CONTROALE si AMENZI, in Piata Valea Ialomitei din Sectorul 6

Directia Generala de Politie Locala Sector 6, prin directiile Ordine Publica, Inspectie Generala si Protectia Mediului, a initiat si desfasurat o ampla actiune de CONTROL in Piata Valea Ialomitei, din dispozitia primarului RARES MANESCU, a anuntat joi Primaria Secorului 6.

Potrivit sursei citate, au fost vizate respectarea normelor de mediu, eliminarea falsilor producatori, prevenirea si combaterea comertului neautorizat, identificarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care comercializeaza produse alimentare si nealimentare in alte locuri decat cele stabilite de autoritatea locala.

Citeste si: AMENZI de 10.000 de lei, aplicate de politistii locali in PIATA CRANGASI pentru NEREGULI

In urma interventiei, care a avut loc miercuri, cele mai multe SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE au fost aplicate operatorilor economici pentru lipsa Acordului de functionare, pentru comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat sau nespecificat, pentru neafisarea preturilor de vanzare la marfuri.

Au mai fost aplicate SANCTIUNI si pentru lipsa Certificatului constatator pentru punctul de lucru, lipsa contractelor de salubrizare, expunerea marfurilor in afara spatiului autorizat, neafisarea datelor de identificare, depasirea obiectului de activitate autorizat si nevizarea la zi a certificatului de producator.

SANCTIUNILE aplicate au fost in valoare de aproximativ 11.000 lei, iar echipele de salubritate au igienizat si salubrizat toata zona din jurul pietei.

Citeste si: CONTROALE si AMENZI in Piata Gorjului

In plus, administratorul pietei a fost instiintat asupra respectarii obligatiilor legale referitoare la indepartarea din piata a persoanelor care nu poseda certificat de producator. In acest fel, va fi eliminata orice forma de specula ce ar putea dauna atat bunei desfasurari a activitatilor comerciale, cat si locuitorilor Sectorului 6.

Politia Locala Sector 6 a anuntat ca actiunile de acest gen vor avea caracter permanent, aplicandu-se SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE de fiecare data cand va fi cazul.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6