Control medical la demnitari! Presedintii Camerei Deputatilor si Senatului trimisi sa-si controleze sanatatea, conform hotararii CSAT

Sefii celor doua camere ale Parlamentului sunt trimisi la control medical. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele Senatului, Crin Antonescu, vor trebui sa-si faca un control medical amanuntit, conform unei hotarari a CSAT din 2006.

Discutiile pe acesta tema au izbucnit dupa declaratiile din ultimele zile la adresa sanatatii presedintelui Traian Basescu. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat zilele trecute ca gestul presedintelui Traian Basescu de a respinge bugetul si acordul cu FMI este unul iresponsabil, care dovedeste ca a ajuns in pragul falimentului mental si a atins culmea dementei.

O hotarare CSAT emisa in 2006 dadea practic dreptul presedintelui tarii, presedintelui Camerei Deputatilor si presedintelui Senatului sa faca, la inceputul mandatului, un control medical amanuntit.

Numai ca echipa formata din 13 medici nu i-a controlat nici pe Valeriu Zgonea, nici pe Crin Antonescu. Dealtfel, Zgonea a recunoscut ca nu a facut niciun control medical, chiar daca stia de aceasta hotarare a CSAT.

Cei 13 medici din comisie trebuie sa verifice care este starea de sanatate a presedintilor celor trei institutii ale statului, unul dintre ei fiind psihiatru. 

Foto: Cronica Romana