Controlul tehnic al autovehiculelor va fi mai sever in Uniunea Europeana

Comisia Europeana a propus un nou pachet legislativ in ceea ce priveste normele de siguranta ale automobilelor in Uniunea Europeana.

Proiectul are ca scop, scrie adevarul.ro, reducerea accidentelor cauzate de defectiunile tehnice, stabilind standardele minime UE pentru frecventa controalelor tehnice, un sistem de inspectie a vehiculelor comerciale bazat pe riscuri si reguli pentru suspendarea sau anularea certificatelor de inmatriculare.

Propunerea facuta de Comisia Europeana sporeste standardele minime referitoare la frecventa inspectiilor tehnice periodice, prima dupa 4 ani, apoi dupa 2 ani si ulteror anual, pentru autoturisme si anual dupa ce autoturismele si vehiculele utilitare cu o greutate de pana la 3,5 tone dupa ce acestea parcurg peste 160.000 km.

Noile reguli includ un sistem de evaluare a riscurilor pentru inspectiile vehiculelor comerciale, cerand ca firmele ale caror autovehicule au probleme la controale sa aiba un profil de risc ridicat, deoarece an de an 2.000 de europeni mor din cauza masinilor care nu mai sunt sigure.

Sursa foto: gorjeanul.ro