Controversatul proiect al PENSIILOR SPECIALE pentru alesi a fost trimis birourilor permanente

Proiectul de lege privind PENSIILE SPECIALE pentru PARLAMENTARI a fost trimis catre Birourile permanente reunite ale celor doua Camere, a anuntat luni secretarul Camerei Deputatilor NICULAE MIRCOVICI.

“Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor a fost trimisa pentru a fi prezentata în sedinta comuna a Birourilor permanente ale celor doua Camere”, a spus MIRCOVICI la finalul Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

CITESTE SI:  PONTA EVITA SUBIECTUL PENSIILOR DE LUX: Eu ma OCUP de PENSIILE celor 6 milioane de PENSIONARI 

NICULAE MIRCOVICI a adaugat ca nu a avut loc nicio discutie în Biroul permanent al Camerei referitoare la retragerea semnaturilor liberalilor de pe proiectul de lege. Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus saptamana trecuta la Parlament dupa ce initiatorii au strans 256 de semnaturi pentru sustinerea lui atat din arcul majoritatii guvernamentale, cat si de la opozitie, a declarat joi pentru Agerpres unul dintre initiatori, deputatul PSD PETRE DAEA.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede ca un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizatie speciala de 4.000 de lei, a precizat marti deputatul PSD PETRE DAEA, unul dintre initiatori.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR este IMPOTRIVA PENSIILOR SPECIALE: SOCIETATEA nu ar ACCEPTA asa ceva 

Potrivit proiectului de lege care modifica Statutul parlamentarului, deputatii si senatorii au dreptul, dupa exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar. De aceasta indemnizatie beneficiaza cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni ca presedintele Klaus Iohannis a fost informat despre faptul ca sunt în curs de retragere semnaturile liberalilor de pe proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Sursa foto: realitatea.net