Controversatul Tether bază 250 de milioane de dolari în tokenuri USDT, iar acum prețul Bitcoin este așteptat să explodeze

Stablecoin Tether (USDT), care se presupune că este susținut de dolarul american într-un raport de 1: 1, a emis 250000 de tokenuri ieri, 25 iunie, potrivit datelor furnizate de Omni Explorer.

La sfârșitul lunii martie, Tether a eliberat 300 de milioane de tokenuri, ceea ce a dus la o creștere mică a prețului pentru Bitcoin (BTC). Această mișcare a fost, de asemenea, întâmpinată cu reacție din partea criticilor de pe Twitter despre controversa legată de lipsa unui audit public oficial de către o crypto monedă stabilă pentru confirmarea legitimității pretențiilor sale de a fi susținute de valuta obișnuită.

Mai recent, Tether a făcut vestea când un nou studiu realizat de Universitatea din Texas a sugerat că moneda crypto amintită s-a aflat în spatele manipulării prețurilor Bitcoin în 2017, o acuzație pe care CEO-ul lui Tether a negat-o.

Citește și:  SENATUL AMERICAN VA EVALUA IMPACTUL CRYPTO MONEDELOR ASUPRA ALEGERILOR

Întâlnirea publică a lui Tether cu auditorul său în ianuarie anul acesta – înainte de eliberarea unui audit oficial – a contribuit la explozia criticilor, însă o declarație neoficială a unei firme de avocatură de săptămâna trecută a susținut că Tether deține aproximativ suma corespunzătoare de dolari echivalentă cu crypto monedele sale.

Fondatorul Litecoin (LTC), Charlie Lee, este de părere că emisiunea de 250 milioane USDT poate fi comparată cu suma menționată în dolari fiind depusă la un schimb de crypto monede – ceea ce înseamnă că nu exclude în mod necesar un salt imediat al prețului care ar avea loc atunci când este folosit pentru a cumpăra crypto monede.

În ultimele 24 de ore, Bitcoin a crescut cu aproape 6%, tranzacționându-se la un preț în jur de 6.270 $.