CONTURILE Ministerului de Finante, BLOCATE de FRATII MICULA

Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii grupului de firme European Drinks, au pus sechestru pe unele dintre CONTURILE Ministerului de Finante, in incercarea de a recupera din datoria de aproximativ 80 de milioane de euro pe care o are statul catre ei.

Ioan Micula a declarat ca unele CONTURI ale statului sunt BLOCATE, dar ca este de departe de a fi recuperat banii. “Incercam sa executam anumite conturi, dar finantele isi muta banii dintr-un cont in altul. Pe unele avem tilu executoriu”, a spus omul de afaceri, potrivit realitatea.net, care citeaza economica.net.

Citeste si: Fratii Micula au pus SECHESTRU pe ACTIUNILE STATULUI de la Petrom. Pozitia MFP

Omul de afaceri sustine ca a apelat la aceste formule, inclusiv la procesul de la Curtea de Arbitraj de la Washigton nu pentru ca sunt procesomani, ci pentru ca nu au avut alta cale pentru a-si recupera banii. “Am ajuns in situatia aceasta pentru ca nu avem alta cale de iesire.. Nu suntem procesomani. Am dorit sa rezolvam problema pe cale amiabila, de-a lungul anilor am trimis zeci de scrisori (catre Guvern n.red), dar nu i-a interesat”, a declarat Micula.

Citeste si: Ce spune premierul despre cazul fratilor Micula: Asta e, sper ca judecatorii sa aplice legea corect si sa nu dea actiunile Petrom

Ministerul Finantelor nu a oferit inca o pozitie in aceasta chestiune.