COPA AMERICA 2015: ARGENTINA, in finala competitiei dupa ce a surclasat Paraguayul

Echipa ARGENTINEI s-a calificat in finala competitiei de fotbal COPA AMERICA 2015, marti, dupa ce a surclasat formatia PARAGUAYULUI cu scorul de 6-1 (2-0), pe stadionul Ester Roa, din Concepción, in a doua semifinala a turneului gazduit de Chile.

Pentru selectionata ”Albiceleste” au marcat Marcos ROJO (15), Javier PASTORE (27), Angel DI MARIA(47, 53), Sergio AGUERO (80) si Gonzalo HIGUAIN (83), in timp ce pentru Paraguay, finalista editiei trecute (0-3 cu Uruguay) a inscris Lucas BARRIOS (43).

Vedeta Lionel MESSI, capitanul nationalei Argentinei, nu a marcat, dar a facut de departe cel mai bun meci al sau in competitie, furnizand nu mai putin de PATRU PASE DECISIVE colegilor sai.

Paraguayul a suferit doua pierderi importante in prima jumatate de ora a confruntarii, cand Derlis Gonzalez si Roque Santa Cruz s-au accidentat si au fost inlocuiti, cu doi argentinieni naturalizati, Raul Bobadilla, respectiv Lucas Barrios.

Argentina si Paraguay s-au intalnit la Copa America din Chile si in faza grupelor, cand au terminat la egalitate, 2-2.

Sambata, Argentina va intalni in finala echipa gazda, CHILE, care a dispus cu 2-1 de Peru, in prima semifinala. Argentina poate pune capat unei perioade de 22 de ani fara trofeu la Copa America (din 1993), in timp ce pentru Chile castigarea competitiei ar fi o premiera, dupa patru finalei pierdute.

Vineri va avea loc meciul pentru locul trei, intre Peru si Paraguay (la Concepcion), finala fiind programata la Santiago.

 *sursa foto: soccerhighlightstoday.com