COPA AMERICA 2015: CHILE, prima semifinalista a competitiei

Reprezentativa de fotbal a statului CHILE, gazda turneului Copa America 2015, s-a calificat in semifinalele acestei competitii, invingand la limita, cu scorul de 1-0, selectionata URUGUAYULUI, detinatoarea trofeului, intr-o partida din sferturile de finala, disputata miercuri seara pe Stadionul National din Santiago de Chile, in fata a 45.304 spectatori.

CITESTE SI: VIDEO COPA AMERICA 2015: Cea mai importanta competitie organizata de CONMEBOL a ajuns la editia 44

Fundasul MAURICIO ISLA a marcat, in minutul 80, unicul gol al acestei intalniri, foarte tensionate, pe care uruguayenii au incheiat-o in noua jucatori, dupa eliminarile lui Edinson Cavani (min.63) si Jorge Fucile (min.87), pentru cumul de cartonase galbene, si cu selectionerul Oscar Washington Tabarez trimis in tribune pentru proteste (min.87).

Aceasta este prima victorie inregistrata de chilieni la Copa America in fata Uruguayului, in ultimii 32 de ani si, totodata, prima calificare in penultimul act al competitiei obtinuta de “La Roja” din 1999 si pana in prezent.

Chile, care nu a castigat niciodata Copa America, turneu cu o vechime de 99 ani, va avea ca adversara in semifinale, pe 29 iunie, castigatoarea partidei dintre BOLIVIA si PERU, programata joi la Temuco.

Ultimele doua meciuri din sferturile de finala ale campionatului sud-american, ARGENTINA-COLUMBIA si BRAZILIA-PARAGUAY se vor disputa vineri si sambata.

 *sursa foto: dailymail.co.uk