COPACII din Sectorul 1 vor fi TOALETATI mai REPEDE

Primaria Sectorului 1 a obtinut de la Primaria Capitalei pana la sfarsitul lunii aprilie un aviz general de toaletare a arborilor care va permite ca reducera timpului de asteptare pentru taieri cu cel putin 30 de zile, se arata intr-un comunicat al institutiei remis joi presei.

Potrivit sursei citate, daca pana acum toaletarea copacilor se putea face doar in baza unui aviz prealabil emis de catre Directia de Mediu din cadrul Primariei Capitalei, in aceasta primavara administratia locala a Sectorului 1 poate efectua taierile fara a mai astepta aprobarea municipalitatii pentru fiecare caz in parte. Astfel, toaletarea arborilor se poate face in cel mai scurt timp posibil, fara a mai astepta cel putin 30 de zile, cat dura obtinerea avizului de la Primaria Capitalei.

Citeste si: O firma care construieste vile in Parcul Tineretului, amendata pentru DEFRISARI ILEGALE

In Sectorul 1 sunt TOALETATI cu prioritate arborii care sunt in pericol de prabusire iminenta sau a caror crengi sunt desprinse si constituie un pericol pentru bunuri si persoane. Pentru cazurile care nu reprezinta o urgenta, toaletarea se face in ordinea depunerii cererilor la Administratia Domeniului Public Sector 1 (ADP).

Locuitorii Sectorului 1 pot sesiza ca un arbore este in pericol sa cada sau necesita toaletare la numarul de telefon 021/319.32.53 tasta 1 al Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 1 de luni pana vineri, intre orele 08.00 so 16.00. O echipa ADP va toaleta in cel mai scurt timp posibil arborii, potrivit ordinii de prioritati aprobata de administratia locala.

Citeste si: Furtuna de marti a culcat la pamant 169 arbori in parcurile bucurestene

Conform avizului general de toaletare emis de Primaria Capitalei, ADP Sector 1 poate toaleta arborii situati pe spatiile verzi aferente ansamblurilor de locuinte, parcarilor, locurilor de joaca, scuarurilor, parcurilor etc.

Lucrarile de toaletare se executa, cu precadere, primavara si toamna, in perioada de repaus vegetativ a arborilor, pentru a nu fi afectat echilibrul biologic al acestora. Exceptie fac ramurile uscate si rupte, pentru care se executa lucrari in orice perioada a anului.

Sursa foto: parcuri.ro