COPIII DONEAZA pentru magazinul SOCIALXCHANGE

O minunata initiativa care a luat fiinta anul trecut la Scoala Generale nr. 197 s-a materializat in ziua sfanta a Inaltarii Domnului, cand la magazinul SOCIALXCHANGE au ajuns numeroase donatii, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Primaria Sectorului 6.

“Scolarii, darnici, au stans alimente, jucarii, haine, jocuri si rechizite si le-au dus la magazin. In schimbul punctelor primite, cei mici au achizitionat ore de dezvoltare personala, mai precis de activitati socio-educative (jocuri de cooperare) oferite de catre Directia Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6. Acesta initiativa va continua si in lunile urmatoare, copiii intentioneaza ca celelalte puncte pe care le vor obtine, sa le stanga pentru a angaja un beneficiar al magazinului SocialXChange sa faca curatenie in scoala”, se spune in comunicat.

“Initiativa este una inedita, avand in vedere varsta donatorilor care dovedeste faptul ca si cei mici inteleg si sustin conceptul de intrajutorare, promovand responsabilizarea sociala, adica exact motivul pentru care s-a infiintat magazinul SocialXChange”, se mai arata in text.

Citeste si: Proiectul SOCIALXCHANGE este SPRIJINIT de Agentia Nationala a Functionarilor Publici

Magazinul SOCIALXCHANGE este un proiect unic al DGASPC Sector 6, care incurajeaza actele caritabile in vederea cresterii coeziunii sociale si pentru prevenirea marginalizarii. Astfel, se deschide accesul celor care nu au bani, dar doresc sa munceasca, catre bunuri pe care altfel nu le-ar putea cumpara.

Citeste si: Proiectul SOCIALXCHANGE, sustinut de MEGA IMAGE

“Principiul este simplu, exista oameni care vor si pot dona diferite produse (obiecte,  alimente etc.) si exista oameni care nu-si permit sa achizitioneze bunuri de care au nevoie, dar vor sa munceasca pentru ele. Atat donatia, cat si munca se transforma in puncte (nu bani), iar cei care acumuleaza puncte, au acces la produsele existente in incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animatie, cursuri pentru copii de sah, informatica, dansuri etc)”, mai arata sursa citata.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6