Copil de 9 ani mort dupa externare, parintii acuza medicii de malpraxis

Un barbat A MURIT in sala de judecata de la TRIBUNALUL BUCURESTI

Un copil in varsta de 9 ani a murit la putin timp dupa ce a fost externat. Parintii copilului acuza medicii de neglijenta si au anuntat ca vor depune o plangere pentru malpraxis.

Minorul in varsta de 9 ani a fost internat intre 5 si 12 mai in doua spitale din Brasov. Colegiul Medicilor va efectua o ancheta in acest caz, care va stabili cauza mortii copilului.

Tragedia s-a petrecut intr-o familie sarmana din Sacele, judetul Brasov. Parintii spun ca medicii l-au tinut o saptamana in spital apoi i-au dat drumul, desi starea lui era la fel de grava.

In plus, nu i-ar fi dat nici macar o reteta. Doctorii spun insa ca baiatul mai avea si alte probleme de sanatate, pe care nu le puteau rezolva ei. Doua zile. Atat a mai trait baiatul dupa ce a fost trimis acasa. Desi medicii i-ar fi linistit pe parinti si le-ar fi spus ca totul va fi bine.

Acum 10 zile, baiatul a ajuns la urgenta la Spitalului de Copii din Brasov. Dupa numai o zi a fost transferat la Spitalul de Boli infectioase, unde a ramas o saptamana. in tot acest timp, parintii, oameni fara carte, au crezut ca cel mic are oreion.

In realitate, baiatul fusese diagnosticat si cu sinuzita si pneumonie. Oamenii aveau de gand sa mearga cu el azi la medicul de familie. Dar n-au mai apucat.

Cadavrul va fi necropsiat la medicina legala Brasov. facem cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs decesul. Parintii si ceilalti copii ai lor locuiesc intr-o baraca si traiesc din alocatiile celor mici. Oamenii n-au bani pentru inmormantare.