Copilotul este autorul deturnarii avionului etiopian catre Geneva

Un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba catre Roma, a aterizat, luni, la Geneva, in Elvetia, dupa ce a fost deturnat, relateaza BBC News Online, potrivit Mediafax.

Sky News a anuntat ca avionul, un Boeing 767, a fost “obligat sa se indrepte” catre Geneva. Un purtator de cuvant al autoritatilor aeroportuare din Geneva a declarat pentru Reuters ca un avion deturnat a ajuns pe aeroportul elvetian. Compania Ethiopian Airlines a anuntat intr-un comunicat ca toti pasagerii sunt in siguranta pe aeroportul din Geneva.

Citeste si: Un avion al companiei Ethiopian Airlines a fost DETURNAT si a aterizat la Geneva 

Zborul 702, care plecase din Addis Abeba la ora locala 00.30 (23.30 ora Romaniei), urma sa ajunga in capitala italiana, Roma, la ora locala 04.40 (05.40 ora Romaniei). Autorul deturnarii avionului companiei Ethiopian Airlines a fost copilotul, au anuntat autoritatile elvetiene, citate de AFP.

Barbatul, in varsta de 31 de ani a afirmat ca “se simte amenintat” in tara sa si a cerut azil politic in Elvetia. El a declarat ca a profitat de momentul in care comandantul a mers la toaleta pentru a se inchide in cabina.

Sursa foto: stirileprotv.ro