Corabia. Un bătrân se roagă în genunchi să fie consultat după ce a stat ore în șir în frig. Video

Un incident șocant s-a petrecut la spitalul din Corabia, județul Olt. Un bătrân este surprins în imagini tocmai în momentul în care se roagă, în genunchi, să fie consultat, după ce a fost ignorat și lăsat în frig timp de trei ore.

Update: ”Am văzut și eu imaginile de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineață la orele 02.00 și a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătății. Au fost decise următoarele măsuri: 1. Amendă contravențională medicului de gardă în valoare de 6.000 lei în conformitate cu art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”; 2. Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3.000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”; 3. Avertisment pentru unitatea sanitară; 4. S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun; 5. S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.”, se arată într-o postare de pe Facebook a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Știre inițială

Bătrânul a zăcut pe holurile spitalului din Corabia ore în șir fiind ignorat de personalul medical. Imaginile șocante au fost filmate și postate pe o rețea de socializare de o pacientă a spitalului din județul Olt.

Într-un final, bătrânul a fost băgat în seamă de una dintre asistente. Iată dialogul dintre cei doi:

„- Haideţi, că o să vină cineva să vă ia de aici. Staţi de mult aici? Domnu’, staţi de mult aici?

– De vreo trei ore.

– De trei ore?

– Uitaţi-vă la mine un pic. Vreţi să vă ajut să vă ridicaţi pe scaun?

– Da.”

Sursa foto: captură video