COREEA DE NORD ameninta SUA cu un RAZBOI NUCLEAR daca se va simti amenintata

Ambasadorul nord-coreean in Marea Britanie, Hyun Hak-bong, a declarat intr-un interviu acordat postului Sky News ca un razboi nuclear ar putea fi initiat de catre Coreea de Nord impotriva Statelor Unite in cazul in care se va simti amenintata. 

Diplomatul nord-coreean a confirmat ca tara sa are bombe nucleare si este pregatita sa le foloseasca.

Suntem pregatiti. Daca va exista cea mai mica scanteie de razboi in Peninsula Coreea, se va ajunge la razboi nuclear”, a amenintat Hak-bong.

CITESTE SI: RUSIA DORESTE APROPIEREA DE COREEA DE NORD PRIN “ANUL PRIETENIEI” INTRE CELE DOUA FOSTE TARI ALIATE 

Noi nu spunem cuvinte goale. Vorbim serios. Statele Unite nu au monopol asupra atacurilor nucleare”, a subliniat ambasadorul nord-coreean in Marea Britanie.

Intrebat daca Phenianul are capacitatea de a lansa arme nucleare, diplomatul nord-coreean a raspuns: “Da, in orice moment”.

CITESTE SI: COREEA DE NORD: ATACUL CARE L-A VIZAT PE AMBASADORUL AMERICAN DIN SEUL REFLECTA OPINIA GENERALA A PUBLICULUI SUD-COREEAN 

Ambasadorul Coreei de Nord a respins acuzatiile facute de disidenti care sustin ca au fost torturati de regimul stalinist aflat la putere la Phenian. “Aceste acuzatii sunt povesti fabricate de dezertori. Stiti care este diferenta intre oameni si animale? Oamenii au constiinta si moralitate. Daca nu au constiinta si moralitate nu inseamna nimic. Dar dezertorii sunt animale. Sunt o mizerie umana”, a spus Hak-bong.