Coreea de Nord. Ce măsuri anti-coronavirus a impus Kim Jong-Un

Kim Jong-un, liderul de la Phenian, a negat luni bune existența noului coronavirus și a susținut că în Coreea de Nord nu există nicio persoană infectată cu COVID-19.

În ultimele săptămâni însă, Kim Jong-un a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a interzis pescuitul pe mare şi a instituit carantina în capitala Phenian, drept măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus, informează NBC.

Kim Jong Un a manifestat o „furie excesivă” şi a adoptat „măsuri iraţionale” în combaterea pandemiei de coronavirus şi a efectelor sale economice, conform serviciului sud-coreean de informaţii (NIS).

Phenianul a interzis pescuitul marin şi producţia de sare, „pentru a împiedica infectarea apei de mare cu noul coronavirus”. Coreea de Nord a interzis intrarea în capitala Phenian, în cadrul unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus în timp ce blochează oraşele, inclusiv unul de-a lungul frontierei cu China. Totodată, Coreea de Nord a întrerupt traficul către şi dinspre China şi Rusia încă de la începutul acestui an în urma izbucnirii epidemiei.

Sursa foto: BBC