Coreea de Nord. Kim Jong Un și-a numit un înlocuitor!

Kim Jong Un și-a ales un înlocuitor, iar Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord și-a modificat statutul pentru a crea o a doua poziție de conducere, scrie Yonhap, citata de Reuters.

Noul „prim secretar” va conduce ședințele în numele lui Kim Jong Un care, în acest fel, vrea să scape de „povara” gestionării partidului. Noul post va fi ocupat de cel mai în vârstă dintre cei șapte secretari ai partidului. Cel mai probabil, poziția a fost deja ocupată de Jo Yong Won.

Jo, considerat unul dintre cei mai apropiați asistenți ai lui Kim, a fost văzut de analiști ca numărul trei în stat, după Kim Jong Un și Choe Ryong Hae, președintele Comitetului permanent al Adunării Populare Supreme. „Aceasta pare a fi tendința mai largă a Coreei de Nord de a delega și redistribui unele dintre atribuțiile lui Kim Jong Un către alte persoane, însă nu neapărat și puterea sa, și de a raționaliza structura de conducere a partidului”, a declarat pentru Reuters Rachel Minyoung Lee, expert în politica internă a Coreei de Nord.

Sursa foto: BBC