Coreea de Nord: Sarbatoare grandioasa la Phenian, cu trupe militare, avioane de lupta si rachete

coreea-de-nord

Sarbatoare grandioasa in Coreea de Nord, organizata cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la armistitiul care a pus capat razboiului coreean. La Phenian s-a desfasurat o manifestatie spectaculoasa, la care au participat mii de oameni, in frunte cu presedintele Kim Jong Un si trupele nord-coreene.

Marsul aniversar de la Phenian s-a incadrat in tiparele bine-cunoscute ale manifestatiilor de odinioara din Uniunea Sovietica sau China. Si tara noastra este familiarizata cu astfel de evenimente, de pe vremea liderului comunist, Nicolae Ceausescu.

Sarbatoarea nord-coreeana a culminat cu sistemele de racheta care au trecut prin fata tribunei oficiale, unde s-a aflat presedintele Kim Jong Un si ofiteri de rang inalt. A fost unul din putinele momente in care lumea internationala a putut vedea o parte din arsenalul militar al Coreei de Nord. King Jogn Un s-a intretinut cu vicepresedintele Chinei, prezent la sarbatoare.

Parada din Coreea de Nord s-a numit “Ziua victoriei eliberarii tarii din razboi” si a sarbatorit incheierea confruntarii cu vecinul din Sud, printr-un armistitiu, confruntare care a avut loc intre din 1950 pana in 1953.

Foto: Daily Mail