Coreea de Nord si-a dublat numarul HACKERILOR pe care ii utilizeaza impotriva dusmanilor din Sud

COREEA DE NORD a dublat, in ultimii doi ani, numarul HACKERILOR pe care-i utilizeaza pentru a efectua ATACURI CIBERNETICE si a creat baze in strainatate, a anuntat duminica agentia de presa sud-coreeanaUnitatea “HACKERILOR” din Coreea de Nord este alcatuita in prezent din 5.900 de persoane, fata de 3.000 in urma cu doi ani, scrie Yonhap.

“Tara comunista detine o unitate de HACKERI, plasata sub tutela Biroului General pentru Recunoastere, din care fac parte aproximativ 1.200 de HACKERI profesionisti”, precizeaza agentia, care citeaza o sursa careia nu-i dezvaluie numele. HACKERII nord-coreeni au actionat uneori de la baze instalate in strainatate, inclusiv in China, adauga Yonhap.

CITESTE SI:  Serviciul german de informatii confirma ca unul dintre agentii sai a spionat pentru SUA 

In ultimii ani, HACKERII NORD-COREENI au lansat ATACURI CIBERNETICE asupra mai multor tinte sud-coreene, intre care agentii militare, banci, agentii guvernamentale, posturi de televiziune sau site-uri media. Anchete efectuate de catre autoritati au conchis ca aceste atacuri au ca origine Coreea de Nord, acuzatii pe care Phenianul le respinge.

CITESTE SI: ABECEDARUL SPIONILOR: TEHNICILE cruciale pe care le invata viitorii AGENTI SECRETI 

Seulul si-a suplimentat bugetul alocat SECURITATII INFORMATICE si formeaza experti cu scopul de a-si reduce vulnerabilitatea. in 2011, Coreea de Sud a creat o agentie speciala dedicata apararii de aceste atacuri.

Sursa foto: descopera.ro