Coreea de Nord trage rachete in apele sud-coreene. Coreea de Sud nu se lasa mai prejos si riposteaza

Coreea de Nord a tras aproximativ 500 de obuze luni, in cursul unui exercitiu la frontiera maritima cu Sudul, dintre care aproximativ 100 au cazut de partea sud-coreeana, a anuntat Ministerul Apararii, la Seul, relateaza AFP.

“Nordul a tras aproximativ 500 de obuze (…), iar 100 au cazut in apa, in partea de sud a frontierei”, a anuntat Kim Min-seok, un purtator de cuvant al ministerului, intr-o conferinta de presa.

Coreea de Sud a raspuns tragand obuze in apele nord-coreene. Ministerul sud-coreean al Apararii a denuntat “o provocare premeditata si o tentativa de a testa hotararea armatei noastre” de a apara frontiera.

“Daca Nordul reactioneaza la tirurile noastre de riposta legitima si se foloseste de ele ca de un pretext pentru o noua provocare impotriva apelor si insulelor noastre, vom angaja represalii ferme”, a avertizat Kim Min-seok.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat doua rachete in Marea Japoniei. SUA: E o escaladare periculoasa

Frontiera maritima intre cele doua state a fost in mai multe randuri, in trecut, scena unor ciocniri sangeroase. Ultima dateaza din noiembrie 2010. Nordul a bombardat o insula sud-coreeana in apropierea acestei frontiere, omorand patru persoane si aducand insula la un pas de conflict.

Numita “linia de demarcatie de Nord”, frontiera a fost trasata de catre forte ONU si americane in 1953, dupa Razboiul Coreei. Phenianul o contesta si refuza sa o recunoasca.

Sursa foto: realitatea.net