COREEA de NORD trece la un nou FUS ORAR

CORREA de NORD trece la un nou FUS ORAR, pentru a marca eliberarea de dominatia japoneza, dupa al Doilea Razboi Mondial. In prezent, COREEA de NORD este pe acelasi fus orar cu Coreea de Sud si Japonia, GMT +9 ore, informeaza BBC.

PHENIANUL va da ceasul inapoi cu 30 de minute incepand cu 15 august. Agentia de presa nord-coreeana KCNA afirma ca “imperialistii japonezi rai” au privat RPD Coreea chiar si de fusul sau orar, impunand un altul in timpul dominatiei.

CITESTE SI: COREEA DE NORD: KIM JONG-UN a vizitat MUZEUL ANTIAMERICAN din Sinchon 

Practic, se va reveni la vechea ora, de dinainte de dominatia nipona. In prezent nu exista un organism international care sa aprobe sau nu trecerea la un alt FUS ORAR a unei tari, fiecare stat putand decide pentru el. In 2011, Samoa a procedat la fel, pentru a face comunicarea cu vecinii Australia si Noua Zeelanda mai simpla.

In 2007, Venezuela a dat ceasurile inapoi cu jumatate de ora, pentru ca presedintele de atunci, Hugo Chavez, a dorit ca toti locuitorii tarii, indiferent unde se afla, sa beneficieze de un “rasarit echitabil”. Ca si in cazul COREEI de NORD, Venezuela e singura pe FUS ORAR.

CITESTE SI: Cum arata CEL MAI NOU AEROPORT DIN COREEA DE NORD. Vezi galerie FOTO 

Sursa foto: