Coreea de Sud, ingrijorata dupa ce Kim Jong-un si-a executat unchiul

Coreea de Sud si-a exprimat, vineri, “profunda ingrijorare” dupa anuntul executiei unchiului liderului nord-coreean, care era oficial numarul doi in regimul de la Phenian, relateaza Mediafax, citand presa internationala.

“Guvernul este profund ingrijorat cu privire la evolutiile recente din Coreea de Nord si urmareste indeaproape situatia”, a declarat intr-un comunicat Ministerul Unificarii, care se ocupa de relatiile dintre cei doi vecini.

Coreea de Sud va fi pregatita pe deplin pentru “orice posibilitate pe viitor”, colaborand strans cu aliatii sai, a adaugat comunicatul.

Agentia de presa nord-coreeana KCNA a anuntat vineri dimineata executarea, cu o zi inainte, a lui Jang Song-thaek, in varsta de 67 de ani, unchiul influent al tanarului lider Kim Jong-un.

Acuzat ca este un “tradator al natiunii”, Jang fusese condamnat la moarte de un tribunal militar special. Regimul il acuza pe Jang Song-thaek ca l-a tradat pe Kim Jong-un si pe tatal acestuia, Kim Jong-il, care a condus tara din 1994 si pana cand a murit, in 2011.