Coreea de Sud lansează “Crypto Beach” după modelul elvețian “Crypto Valley”

Coreea de Sud și-a dezvăluit planurile de lansare un centru blockchain în orașul Busan, după modelul elvețian “Crypto Valley”, informează cotidianul elvețian Edaily. La un eveniment recent din Seul dedicat blockchain-ului “2018 Global Blockchain Conference”, președintele Asociației Coreeană de Convergență Financiară în domeniul TIC, Oh Jung-geun a susținut că organizația încearcă să construiască un spațiu similar cu “Crypto Valley”situată în cantonul elvețian Zug.

“Avem nevoie de un loc unde să ne concentrăm asupra industriei crypto monedelor din Coreea, așa cum este “Crypto Valley”din Elveția”, a spus Oh la eveniment.

Asociația intenționează să lanseze spațiul “Crypto Beach” la Haeundae, Busan. Situat în estul Busanului, Coreea de Sud, Haeundae este o comunitate aflată la malul mării, care atrage mii de turiști în fiecare vară. Spațiul a fost, de asemenea, clasificat drept centru comercial de dezvoltare de către guvern în ultimele decenii. Asociația pretinde că intenționează să discute proiectul cu autoritățile din Busan pe 30 august.

Oh a subliniat că multe companii din Coreea de Sud trebuie să lanseze ofertele monetare inițiale (OIO) în străinătate, datorită interdicției actuale a ONG-urilor față de ICO. Oh a exprimat îngrijorarea față de lipsa de înțelegere a noii tehnologii și a beneficiilor acesteia de către autoritățile locale și reglementările lor stricte.

Citește și: BITCOIN ESTE ÎN PICAJ. CRYPTO MONEDA SCADE LA CEL MAI MIC NIVEL DIN FEBRUARIE

În septembrie 2017, autoritățile financiare sud-coreene au anunțat interzicerea ICO, susținând că acestea ar trebui să fie strict controlate și monitorizate. Guvernul a realizat aparent riscurile asociate cu interzicerea practicii, cum ar fi deplasarea talentelor și a investițiilor în străinătate, deoarece legiuitorii sud-coreeni lucrează la legislația care urmărește ridicarea interdicției existente privind ICO.

Elveția este cea mai permisivă țară din lume când vorbim de zona crypto. Crypto Valley, un consorțiu sprijinit de stat, a fost lansat în martie 2017 pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiilor și a afacerilor legate de blockchain și crypto monede.