Coreea de Sud: Primarul din Seul vrea să lanseze o crypto monedă proprie a capitalei

Park-Won Soon (foto), primarul orașului Seoul, și-a declarat intențiile de a lansa o crypto monedă proprie a capitalei din Coreea de Sud pentru a crea un mediu mai bun pentru dezvoltarea proiectelor de tip Blockchain și a tranzacțiilor cu monede digitale în zonă.

Park a făcut un anunț public pe 22 martie, precizând că va continua să creeze clustere industriale și startupuri orientate spre Blockchain și va lucra la dezvoltarea crypto monedei orașului Seul „S Coin”. Pentru a atinge acest obiectiv, el va contribui la pregătirea necesară fundamentale instituționale și juridice: “Întrucât Seul este orașul lider mondial în domeniul informațiilor și comunicațiilor, inclusiv cea de-a patra revoluție industrială, cred că ar trebui să studieze în mod natural noile tehnologii, cum ar fi Blockchain … Pentru a face o „S Coin” trebuie să pregătim sprijinul instituțional și legal, cum ar fi ordonanțele necesare”, a spus primarul.

Park vrea să testeze potențialul utilizării tehnologiei Blockchain în toate serviciile administrative ale Seulului, cum ar fi transportul public și gestionarea electricității, apei și gazelor.

Citește și: ADIO RECLAME! DUPĂ FACEBOOK ȘI GOOGLE, TWITTER A INTERZIS PUBLICITATEA LA CRYPTO MONEDE

Hankyoreh a raportat că tehnologia Blockchain pentru Seul este așteptată să fie introdusă în luna aprilie a acestui an. În cele din urmă, Park a comentat politicile stricte ale guvernului coreean în ceea ce privește crypto monedele, sugerând posibilitatea unui mediu de reglementare mai permisiv în viitorul apropiat: “Ultima dată când Ministerul Justiției a anunțat măsuri de reglementare, a fost o rezistență extraordinară și guvernul părea capabil de a crea cazuri și modele. Dacă guvernul din Seul va face anumite reglementări, va fi capabil să facă modelul mai liber”.

În noiembrie 2017, guvernul metropolitan din Seoul a anunțat colaborarea cu SDS-ul Samsung pentru a elabora o strategie de informare pentru inovațiile municipale bazate pe tehnologia Blockchain în orașul Seul până în 2022, care vizează bunăstarea, siguranța publică și transportul. Proiectul vizează, de asemenea, creșterea transparenței pentru serviciile guvernamentale.