Corina Cretu, aparata de Elena Udrea: O parte a presei, pasionata de tabloidal, a intrat cu bocancii in viata ei

Democrat-liberala Elena Udrea ii ia apararea europarlamentarului PSD Corina Cretu, dupa ce o serie de email-uri personale schimbate cu fostul secretar american Colin Powell, furate de un hacker american, au fost publicate atat in presa internationala, cat si in cea din Romania.

Udrea scrie pe blogul sau de pe Adevarul ca presa “a intrat cu bocancii in viata europarlamentarului PSD”, insa a tinut sa precizeze si faptul ca politicianul roman este unul dintre membrii PSD care au spus “foarte multe neadevaruri” in ceea ce priveste activitatea sa din mandatul de ministru al Transporturilor.

“Cu toate ca ma separa destul de multe lucruri de Corina Cretu, nu pot insa sa raman pasiva fata de nedreptatea care i se face in aceste zile. O parte a presei noastre, pasionata de tabloidal si facil, a intrat efectiv cu bocancii in viata europarlamentarului PSD. Fara a tine cont de efectul asupra vietii private a unui om, fara a explica evident ca lucrurile prezentate sunt vechi, dinaintea casniciei si exagerand implicatiile unor mesaje altfel telegrafice, unii dintre jurnalistii au aratat ca inca exista probleme majore cu intelegerea conceptului de deontologie profesionala. Sunt cei care ataca pe oricine, oricand, doar de dragul senzationalului – pe unele subiecte, nici macar audienta nu mai fac”, a precizat Udrea pe blogul de pe Adevarul.

Deputatul democrat-liberal si-a exprimat solidaritatea fata de Corina Cretu si s-a declarat mahnita de lipsa de atitudine a societatii civile, mai ales a ONG-urilor care militeaza pentru egalitatea de sanse.

“Ma declar inca o data mahnita de lipsa de atitudine a societatii civile, mai ales a ONG-urilor care militeaza pentru egalitatea de sanse. Era momentul cel mai bun sa reactioneze fata de o agresiune nejustificata la adresa unei femei care nu si-a dorit in niciun moment sa faca din viata sa privata un subiect public. Dar, la fel cum in trecut nu au reactionat la linsajul la care am fost eu supusa, continua pe aceeasi linie a indiferentei care nu face decat sa arate ca functioneaza degeaba”, a mai scris Udrea.

Blonda din PDL nu s-a putut abtine si a condamnat faptul ca nicio alta femeie din PSD, PNL sau PC, dar si din alte partide, nu a sarit in ajutorul Corinei Cretu.

“La fel cum ma declar dezamagita (dar nu surprinsa) de faptul ca nicio alta femeie din politica romaneasca nu a sarit in sprijinul Corinei Cretu. Nici din PSD, nici din PNL, din PC sau chiar din PDL, desi multe isi fac standard din lupta impotriva discriminarii de gen. Pentru ca eu am trecut prin astfel de momente in care celelalte femei din politica se bucurau de ceea ce mi se intampla si ca nu se afla in locul meu, inteleg la nivel personal, prin ce trece europarlamentarul social-democrat. Cred ca odata si-odata va trebui ca si noi femeile sa constientizam ca, daca nu ne sprijinim noi intre noi, daca nu ne luptam unite impotriva discriminarii de gen din politica noastra (indiferent de partidul din care provenim), situatia se va pastra sau chiar se va inrautati”, a mai scris Udrea pe blog.