Corina Cretu, despre PORTOFOLIUL obtinut: Este un mare SUCCES

Portofoliul POLITICII REGIONALE reprezinta un mare succes, o dovada de mare incredere pentru Romania si o recunoastere a faptului ca tara noastra se afla pe picior de egalitate cu toate statele membre, a declarat Comisarul european desemnat pentru acest portofoliu, CORINA CRETU, vicepresedinte al Parlamentului European.

“Acest succes nu ar fi fost posibil daca alianta noastra nu ar fi avut acest rezultat incredibil pe care l-am obtinut la alegerile europarlamentare, 50 la suta din numarul total de locuri al romanilor. Si spuneam atunci ca am vizitat zeci de localitati si am vazut cred ca sute de oameni, mii de oameni si pentru toate aceste comunitati locale acum voi avea onoarea sa lucrez — aceste comunitati locale din Romania si din toate statele membre, pentru ca odata ajuns membru al Comisiei Europene eu nu mai reprezint Romania, ci eu ma lupt pentru politica regionala si aplicarea si promovarea ei in toate statele membre.

Citeste si: DACIAN CIOLOS: ROMANIA VA FI BINE REPREZENTATA DE CORINA CRETU LA POLITICA REGIONALA

Deci este un mare succes, este dupa parerea mea o dovada de mare incredere, pentru ca stim cu toti ca Romania a intampinat multe dificultati in ultimii ani in accesarea fondurilor europene. Si cred intr-adevar ca este o recunoastere a faptului ca Romania se afla la aceasta ora pe picior de egalitate cu toate statele membre, deci din acest punct de vedere nu pot decat sa fiu onorata de marea responsabilitate pe care o am in fata”, a declarat CORINA CRETU duminica seara, la Antena 3.

Noul COMISAR EUROPEAN a precizat ca nu a fost vorba despre un alt portofoliu, cum ar fi cel de ajutor umanitar si situatii de urgenta. “Nu, pentru mine lucrurile au fost clare din punct de vedere oficial. Pe toate canalele mi s-a comunicat ca se vorbeste despre dezvoltarea regionala”.

Referindu-se la culisele negocierilor, din care nu a facut parte, CORINA CRETU a subliniat ca tot ceea ce stie este ca Dacian Ciolos a fost, de la inceput, prima optiune pentru COMISAR EUROPEAN in virtutea obtinerii postului de portofoliu al agriculturii.

“Dar, in momentul in care s-a stiut foarte exact ca nicio tara nu poate continua cu acelasi portofoliu, dl. Ponta a avut aceasta propunere, am vazut si eu acum de vreo 10 zile, doua saptamani aceasta scrisoare, odata cu toata lumea.

Citeste si: OFICIAL: CORINA CRETU, COMISAR PENTRU POLITICI REGIONALE. PRIMA REACTIE A POLITICIANULUI ROMAN. UPDATE

Iar domnul Juncker, presedintele ales al Comisiei Europene, a decis sa ma intervevieze pe mine, si prima poza de la care am pornit a fost momentul interviului”, a completat comisarul desemnat, care a pledat in context pentru depasirea confruntarilor politice interne.