Corina Cretu: Integrarea romanilor pe piata muncii din Germania confirma ca nu sunt o povara pentru statul german

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, a declarat ca incercarile de exploatare a temei imigratiei cetatenilor romani si bulgari in Germania sunt jocuri politicianiste de campanie electorala, cu mai putin de o luna inaintea alegerilor parlamentare, potrivit unui comunicat de presa transmis Mondo News.

“Aceste controverse distorsioneaza realitatea si afecteaza grav, din pacate, imaginea lucratorilor romani din Germania”, a subliniat Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD a precizat ca procentul romanilor si bulgarilor, someri si dependenti de ajutoarele sociale din Germania, este mult mai mic decat media inregistrata in randul cetatenilor straini din aceasta tara.

“Potrivit statisticilor referitoare la anul 2012, numai 9% din romanii si bulgarii din Germania sunt in somaj si beneficiaza de ajutor social, comparativ cu o pondere de 16% din ansamblul total al imigrantilor. Este un procent apropiat de rata somajului la nivel national in Germania – 7,4%. Sunt indicii ale unei integrari reusite pe piata muncii, contrar tezelor xenofobe vehiculate in scopuri politicaniste”, a atras atentia Corina Cretu.

Europarlamentarul social-democrat a mentionat ca isteria pe tema invaziei unor cetateni, numiti in mod nedrept si jignitor “imigranti ai saraciei”, dupa ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, la 1 ianuarie 2014, este nefondata si ignora estimarile Agentiei Nationale pentru Munca si ale organizatiilor caritabile din Germania, precum si capacitatea de integrare sociala si economica a lucratorilor romani si bulgari.

“Contributia majoritatii acestora depaseste cu mult pensiile si ajutoarele de care unii beneficiaza”, a declarat vicepresedintele Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European.

Foto: Antena 3