Corina Cretu: Laszlo Tokes nu merita decoratia Steaua Romaniei

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat, sambata, ca Laszlo Tokes nu merita decoratia Steaua Romaniei, cea mai inalta distinctie a statului roman,  in conditiile in care denigreaza Romania, desi avea o datorie fata de toti cetatenii tarii sa devina un simbol al reconcilierii. 

“Demersul pe care l-am facut pentru ridicarea decoratiei, era sa zic colegului nostru, dar m-am gandit ca nu merita, desi este membru al Parlamentului European ales de cetatenii romani si eu cred ca cetatenii romani merita mult mai mult respect din partea unui om pe care l-au votat (…) A luat acea decoratie pentru meritele pe care le-a avut in declansarea Revolutiei romane, dar cred ca avea o datorie fata de timisoreni, fata de toti cetatenii tarii sa devina, poate, un simbol al reconcilierii. Din pacate, domnul Tokes a ales confruntarea, a ales maximalizarea si aceasta este ratiunea pentru care noi am considerat ca nu merita aceasta distinctie, cea mai inalta distinctie a statului roman, infiintata de Alexandru Ioan Cuza, un om care denigreaza Romania, care vorbeste despre preluarea unei tari, a unei parti din Transilvania de catre o alta tara, pe care o numeste putere protectoare, de catre Ungaria”, a declarat Corina Cretu, aflata la Horodnic de Sus.

In opinia Corinei Cretu, “erorile de traducere” invocate de Tokes  sunt “cea mai la indemana scuza cand se merge prea departe”.

“Nu cred ca sunt erori de traducere si cele 134 de luari de cuvant din Parlamentul European care, toate, vorbesc despre acelasi lucru. Eu cred ca face foarte mult rau nu numai romanilor, ci si tuturor cetatenilor romani de nationalitate maghiara”, a spus Corina Cretu.