Corina Cretu: Popularii europeni, prietenii lui Basescu, ataca, din nou, Romania

Corina Cretu le-a transmis, astazi,  popularilor europeni  sa nu mai “atace” Romania si “sa nu perpetueze dezinformari primite in plic” pe subiectul luptei impotriva coruptiei.

“Popularii Europeni ataca, din nou, Romania. Prietenii domnului Traian Basescu lanseaza, din nou, sageti otravite catre tara noastra pe subiectul luptei anticoruptie. (…) Si pentru ca tot sunt la Bruxelles, rupti evident de Romania, le recomand celor din PPE ca in loc sa aplece urechea la dezinformarile pe care le primesc in plic din tara noastra, sa se informeze direct de la sursa, din comunicatele Comisiei Europene pe MCV. In caz contrar, prin aceste atacuri politice total aberante la adresa tarii noastre, PPE nu face decat sa demonstreze inca o data ca vrea raul Romaniei”, declara Corina Cretu potrivit unui comunicat de presa.

“Pentru ca dezinformarile lor pot fi combatute cel mai eficient printr-o informare serioasa, ii invit pe cei din PPE sa citeasca ultimul raport MCV pe Romania, evaluare care consemneaza foarte clar ca Romania a facut importanti pasi inainte fata de precedentele evaluari ale Comisiei. Dovada ca toate recomandarile din cel mai recent raport MCV sunt de natura tehnica, CE renuntand la recomandarile de natura politica”, mai spune eurodeputatul PSD.

Citeste si: Corina Cretu saluta decizia PE cu privire la ridicarea vizelor UE pentru cetatenii Republicii Moldova

Cretu atrage atentia asupra faptului ca liderii PPE care ataca astazi Romania sunt “aceiasi care in vara lui 2012 au desconsiderat votul romanilor la referendumul pentru demiterea presedintelui, cei care au sustinut un presedinte demis de 90% dintre romani, cei care au ca aliat un partid, PDL, votat de doar 15% dintre romani”.

“Mesajul meu pentru PPE este unul foarte clar: acceptati votul democratic din Romania si respectati vointa cetatenilor acestei tari de a scapa de mostenirea voastra politica”, concluzioaneaza Corina Cretu.