CORINA CRETU: RAPORTUL MCV trebuie luat ca o incurajare pentru CONSOLIDAREA statului de drept

Comisarul european pentru Politici Regionale CORINA CRETU apreciaza ca Romania trebuie sa ia RAPORTUL MCV ca pe o incurajare pentru continuarea consolidarii statului de drept si ca fondurile de coeziune pot juca un rol important in cresterea capacitatii de a lupta impotriva coruptiei.

“Romania trebuie sa ia acest raport ca pe o incurajare de a continua pe drumul consolidarii statului de drept. In acest proces, fondurile de coeziune pot juca un rol foarte important in cresterea capacitatii institutionale de lupta impotriva coruptiei”, afirma CORINA CRETU intr-un comunicat remis  miercuri presei, la putin timp dupa ce Comisia Europeana (CE) a facut public RAPORTUL privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV).

CITESTE SI: RAPORTUL MCV pentru ROMANIA a fost PUBLICAT: DOCUMENTUL INTEGRAL 

De asemenea, CORINA CRETU a salutat aprecierea prim-vicepresedintelui CE FRANS TIMMERMANS, conform careia Romania se afla pe drumul cel bun. “Faptul ca increderea romanilor in justitie a crescut este o dovada ca acest mecanism isi atinge obiectivele pentru care a fost creat”, afirma comisarul european pentru Politici Regionale.

Comisia Europeana (CE) a publicat, miercuri, RAPORTUL MCV privind Romania, prim-vicepresedintele CE, FRANS TIMMERMANS, precizand ca Bucurestiul se afla pe drumul cel bun. Raportul consemneaza progresele inregistrate de Romania, precizand ca trebuie mentinut consensul in ceea ce priveste reformele.

CITESTE SI:  Reactia presedintelui KLAUS IOHANNIS dupa publicarea RAPORTULUI MCV 

Sursa foto: realitatea.net