CORINA CRETU: ROMANIA a reusit sa evite dezangajarea a 750 de milioane de euro

ROMANIA a reusit sa evite dezangajarea a aproape 750 de milioane de euro, prin deciziile COMISIEI JUNCKER, doar prin acceptarea finantarii retrospective a unor proiecte, a declarat miercuri comisarul european pentru politici regionale, CORINA CRETU, in cadrul unei intalniri cu ministrul Fondurilor Europene, MARIUS NICA.

Pe agenda discutiilor s-au aflat stadiul implementarii programelor operationale 2007 — 2013, adoptarea noilor programe operationale 2014 — 2020, stadiul indeplinirii conditionalitatilor ex-ante, instrumentele financiare, finantarea retrospectiva si fazarea proiectelor, precum si impactul grupului special de lucru pentru o mai buna implementare.

CITESTE SI: Comisarul european CORINA CRETU a vizitat santierul AUTOSTRAZII SEBES – TURDA 

CORINA CRETU a subliniat ca, pana in prezent, prin deciziile Comisiei Juncker, a fost evitata dezangajarea a aproape 750 de milioane de euro doar prin acceptarea finantarii retrospective a proiectelor Centurii ocolitoare din jurul Constantei, a autostrazii Timisoara, a autostrazii Cernavoda — Constanta si a drumurilor nationale DN 56, DN 66, DN 76.

“De asemenea, am sprijinit dezvoltarea capacitatii administrative prin acceptarea rambursarii salariilor personalului care gestioneaza fonduri europene, inclusiv pentru anul 2014, sub conditia aplicarii criteriilor de performanta in activitate”, a aratat comisarul CORINA CRETU.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a fost vizitat de comisarul european CORINA CRETU

Totodata, CORINA CRETU a subliniat necesitatea continuarii eforturilor de absorbtie din partea autoritatilor romane. “Atat eu, cat si serviciile mele, facem tot ceea ce tine de noi pentru a ajuta Romania sa investeasca o parte cat mai mare din fondurile aferente perioadei 2007 — 2013, dar eforturilor noastre trebuie ca autoritatile de la Bucuresti sa le raspunda cu aceeasi hotarare si cu solutii eficiente de ameliorare a sistemului de gestionare a fondurilor europene”, a mai spus comisarul european pentru politici regionale.

Sursa foto: realitatea.net