Dezvaluirile despre Corina Cretu si Colin Powell, condamnate de PES

Organizatia PES activists Romania condamna dezvaluirile publice facute despre viata personala a Corinei Cretu, in contextul incursiunii ilegale in mailurile private ale acesteia cu fostul secretar de stat american Colin Powell.

“Organizatia PES activists Romania se declara impotriva difuzarii publice a informatiilor legate de viata personala a doamnei europarlamentar Corina Cretu. Data fiind originea acestor informatii, provenite dintr-o incursiune ilegala in mailurile private ale unor persoane, consideram nedemn si injust difuzarea informatiilor pe canalele de media”, se arata intr-un comunicat de presa al PES.

“Aceste informatii personale nu pot stirbi reputatia doamnei Corina Cretu si rezultatele pozitive pe care aceasta le-a avut in diferitele demnitati publice. Doamna Corina Cretu este un europarlamentar cu rezultate si consideram nedrept ca aceste date personale sa fie folosite intr-o campanie de defaimare personala. Organizatia PES activists Romania o asigura de intreg sprijinul pentru continuarea proiectelor incepute”, se mai arata in comunicat.

La randul sau, eurodeputatul PSD Corina Cretu a avut, sambata, prima pozitie fata de fotografiile publicate in mediul online, afirmand ca i-au fost furate din contul sau personal de e-mail si nu au niciun fel de legatura cu ceea ce se numeste corespondenta sa cu fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell.

Si Colin Powell a adus o serie de clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu, pentru site-ul The Smoking Gun.com. El a negat ca ar fi avut vreo relatie extraconjugala cu europarlamentarul roman. 

General in retragere, Colin Powell a povestit despre relatia pe care a avut-o cu europarlamentarul Corina Cretu si a explicat ca intreaga corespondenta electronica a durat aproximativ 10 ani. Powell a precizat ca ii dadea sfaturi Corinei Cretu si a recunoscut ca, odata cu trecerea timpului, email-urile au capatat un caracter foarte personal.

“Dupa ce am parasit Departamentul de Stat, din ianuarie 2005, am ramas in legatura prin email. Ii dau deseori sfaturi in legatura cu gasirea unui loc la ONU sau in alte organizatii internationale. Cu trecerea timpului, email-urile au devenit de natura foarte personala, dar nu au avut ca rezultat o relatie. Aceste tipuri de email au luat sfarsit in urma cu cativa ani”, a afirmat fostul secretar de stat american.

Afla aici mai multe detalii