Corina Cretu va fi AUDIATA in Parlamentul European pe 1 octombrie

CORINA CRETU, desemnata  de Jean-Claude Juncker drept comisar pentru Politici Regionale, ar urma sa fie AUDIATA de Parlamentul European pe 1 octombrie, informeaza site-ul stiri.tvr.ro.

Potrivit unui calendar provizoriu, intre 29 septembrie si 7 octombrie sunt programate AUDIERILE pentru toti cei 27 de comisari propusi de presedintele ales Jean-Claude Juncker, iar votul in plen, pentru intreaga echipa, are loc la jumatatea lunii viitoare.

Citeste si: CORINA CRETU, DESPRE PORTOFOLIUL OBTINUT: ESTE UN MARE SUCCES

CORINA CRETU va fi AUDIATA de membrii Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din Parlamentul European.

Potrivit calendarului de lucru, AUDIEREA ar avea loc miercuri, 1 octombrie, incepand cu 9 dimineata si va tine 3 ore, este durata standard pentru audierile tuturor celor 27 de comisari desemnati. Fiecare dintre ei a primit un chestionar cu 5 teme mari de discutie si la fiecare tema, mai multe intrebari. Raspunsurile trebuie trimise membrilor comisiilor de specialitate pana la data de 26 septembrie.

AUDIEREA va fi un examen oral, la care CANDIDATII trebuie sa convinga din toate punctele de vedere: ca sunt integri, independenti, ca impartasesc valorile europene si, nu in ultimul rand, ca sunt foarte bine pregatiti in domeniul de care se vor ocupa.

Un eventual aviz negativ din partea unei comisii poate duce la retragerea CANDIDATULUI sau la schimbarea portofoliului.

Citeste si: DACIAN CIOLOS: ROMANIA VA FI BINE REPREZENTATA DE CORINA CRETU LA POLITICA REGIONALA

In aceste zile, comisarii desemnati se pregatesc intens pentru audieri, lucreaza multe ore pe zi cu experti de la directoratele generale de resort.