CORINA SUTEU, fosta directoare a ICR New York, SECRETAR de STAT la Ministerul Culturii

CORINA SUTEU, fosta directoare a Institutului Cultural Roman New York, a fost numita in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii, informeaza Mediafax. Decizia a fost semnata marti de premierul DACIAN CIOLOS si a fost publicata in Monitorul Oficial. 

Potrivit unui anunt facut pe Facebook de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, se va ocupa, printre altele de politici si strategii pentru cultura. 

CORINA SUTEU a condus Institutul Cultural Roman din New York, intre 2006 si 2012, cand a demisionat dupa ce ICR a trecut din subordinea Presedintiei in cea a Senatului. 

Inecpandu-si cariera in calitate de critic de teatru, CORINA SUTEU a devenit, in 1991, director al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), iar in 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) si presedinte al Forumului retelelor culturale europene. 

In 1998 a fondat asociatia ECUMEST, iar intre 2005 – 2006 a editat cartea “Arts Politics and Change” (ca urmare a programului “Policies for culture”), publicata la Amsterdam, si a lansat la Columbia University volumul “Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe”. 

CORINA SUTEU s-a implicat in numeroase proiecte culturale, cel mai recent fiind “Bucuresti – Capitala europeana a culturii 2021”.

Sursa foto: suplimentuldecultura