Corlatean: Nu mi s-au adus la cunostinta motivele pentru care nu particip la summit-ul de la Vilnius

Titus Corlatean, ministrul de Externe, a declarat ca nu stie si nici nu a fost informat de ce nu poate sa fie prezent la Summit-ul de la Vilnius, informeaza postul Realitatea Tv. Acest lucru nu l-a impiedicat pe Corlatean sa vorbeasca despre evenimentele dezbatute la Consiliul European impreuna cu Rares Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere”.

„Nu sunt la Vilnius pentru ca a fost luata o decizie la Cotroceni pe care n-o comentez si nici nu cunosc motivele. Important este rezultatul de acolo pentru Basarabia si pentru partenerii nostri de acolo”, a declarat Titus Corlatean.

„In cazul Republicii Moldova a contat foarte mult consecventa. Faptul ca intr-o tara care este inca saraca 100.000 de oameni au fost capabili sa iasa in strada pentru a sustine efortul European. Conteaza foarte mult si sprijinul Romaniei”, a continuat ministrul de Externe. 

„Momentul summit-ului de la Vilnius urma sa incununeze un proces de demersuri si masuri interne in Ucraina. Un efort de doi ani in care s-au intamplat lucruri importante. Se vorbeste despre cazul Timosenko, dar in cazul discutiilor dintre Ucraina si Comisia Europeana au fost eliberate doua persoane. Cazul Timosenko a contat pe fond sau in gasirea unor pretexte.

Iulia Timosenko a semnat un document important in care spunea ca este mai importanta aderarea Ucrainei la Uniunea Europeana decat eliberarea ei. Sunt foarte multe scenarii care s-au vehiculat in spatiul public. Haideti sa ne uitam la situatia geo-politica de astazi. Ucraina este un actor important, nimeni nu se mai joaca asa usor cu frontierele, nici macar in cazul conflictelor inghetate”, a mai spus Corlatean.

Sursa foto: gov.ro