Corlatean: Sunt 19 candidaturi romanesti pentru viitoarea misiune de monitorizare OSCE in Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat duminica seara, la finalul intrevederii cu omologul sau canadian, John Baird, ca sunt 19 candidaturi romanesti pentru o viitoare misiune OSCE in Ucraina, iar doi dintre candidatii romani au fost deja selectati.

“Am salutat rolul Canadei pentru materializarea proiectului unei misiuni OSCE de observatori in Ucraina in perioada imediat urmatoare. Romania va contribui la aceasta misiune de observatori. Sunt 19 candidaturi romanesti pentru a fi selectate in cadrul acestei misiuni OSCE care numara putin peste 100 de persoane. Pana acum, in procesul de selectie avem, in ultimele 24 de ore, primite confirmari de selectie pentru 2 din cei 19, dar procesul continua si sunt convins ca vor fi mai multi romani care vor face parte din aceasta misiune OSCE de monitorizare din Ucraina”, a spus Corlatean in cadrul unor declaratii comune cu omologul sau canadian.

Citeste si: OSCE a trimis primii observatori in Ucraina

Seful diplomatiei romane a adaugat ca, in cadrul discutiilor, cele doua parti s-au pronuntat “pentru respectarea clara si deloc selectiva a principiilor fundamentale ale dreptului international, integritatea teritoriala suveranitatea si respectarea frontierelor Ucrainei”.

Sursa foto: gov.ro